2005-09-28 10:46:43• hírek • Szatmár.ro

Újjáéled a közszállítás?

A holnapi városi tanácsülésen eldőlhet a szatmárnémeti közszállítás sorsa.

 

A csütörtöki városi tanácsülés napirendjén szerepel a Transurban Rt. megalakítása. Erre a lépésre azért van szükség, mivel a Közművek (RAC) számláját az AVAS zárolta, s lassan már gázolajra sem tellik a költségvetéséből. Mint ismeretes, a RAC közel 40 milliárd lejes adósságot halmozott fel az állammal szemben, s mivel a tevékenységi köre is leszűkült, ingatlannal pedi nem rendelkezik, esély sincs az adósság teljes visszafizetésére. Az adósság még abból az időből keletkezett, amikor a RAC tevékenységi körébe tartozott a hideg-melegvíz, a fűtés szolgáltatása, a kanalizálás, a közszállítás, valamint a Strand kezelése is.

A fentiek ismeretében Matuz Béla, Zaha Cristian (PNL), Kabai István, Kereskényi Gábor (RMDSZ) és Gozar Ioan (PSD) tanácsosok határozattervezetet készítettek elő egy új cég - a Transurban Rt. -  megalakítására vonatkozóan, melynek a főrészvényese a Szatmárnémeti Önkormányzat lenne, a másik négy részvényes pedig Erdőd, Lázári, Szamosdob és pálfalva lennének.

A kezdeményezők bíznak abban, hogy a későbbiek folyamán bejegyzésre kerülő új részvénytársaság hozzájárul a szatmári tömegközlekedés színvonalának növeléséhez. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: